Over ons

Onze geschiedenis

Almaco is een familiebedrijf, opgestart in 1989 door zaakvoerder Ludo Cornelis en zijn vrouw, Marijke Serrien. Dit met als missie kwalitatief hoogstaand maatwerk te produceren, waarbij de klant centraal staat. Gepassioneerd door hout heeft Ludo zich gedurende zijn hele loopbaan verdiept in vakliteratuur en zichzelf continu bijgeschoold. Resultaat is een unieke ambachtelijke vakkenis, zo goed dat hij deze begon te delen met andere in avondonderwijs in Mechelen als lesgever. Doorheen zijn carriëre werd deze kennis bijzonder gewaardeerd, met als kers op de taart een project in Monaco waar een volledig appartement met massieve houten Lambrizeringen en kasten in massieve ceder diende geplaatst te worden.

Deze passie is nog steeds aanwezig, zo geeft Ludo maandelijks workshops in houtsnijwerk en houtdraaien. Al deze kennis wordt bovendien gedocumenteerd en is binnenkort beschikbaar in zijn eerste boek.

Deze kennis wordt gaat verder van vader op zoon; Joris Cornelis zet de zaak verder. Begonnen als vliegtuigtechnieker bij Brussels Airlines in 2007, is perfectie geen uitdaging. Tot 2015 nog geliceniëerd technieker op onder andere boeing 767, besliste hij eind 2015 een carrière switch te maken om dichter bij huis te werken en de passie van hout te ontdekken. Verschillende opleidingen later in onder andere CNC gestuurde productie & technisch tekenen zorgt voor een frisse wind in het bedrijf die hand in hand samen gaan met de ambachtelijke kennis die doorheen de jaren opgebouwd is.

In 2015 werd de productie verhuisd van Antwerpen naar Barvaux s/O, regio Durbuy, in België. Hier werd er sterk geïnvesteerd in een nieuw pand met toonzaal. Diezelfde periode is ook de nieuwe CNC gestuurde productielijn voor het vervaardigen van maatkasten opgestart. Deze lijn is uniek, daar ze op alle momenten aanpasbaar is en dus niet gebonden is aan standaard maten, maar toch de voordelen kan bieden van computer aangestuurde productie.

Begin 2016 is onze interieur architecte Sofie Bruyneel bij Almaco gestart. Zij is een kei in ontwerpen, daarbij rekening houdend met de noden en de wensen, maar door ook de praktische kant van de zaak in rekening te brengen. Is de keuken of badkamer wel handig in gebruik? Er zijn vaak ontelbare zaken waar rekening mee gehouden dient te worden om een ontwerp esthetisch maar ook praktisch te doen kloppen. Het merendeel van de realisaties op deze website zijn van haar hand. Ontwerp is een belangrijk onderdeel van ons bedrijf, en is daarom onherroepelijk verweven in onze bedrijfsmissie:

“Het is onze missie absoluut top-maatwerk aan te leveren, niet enkel op maat van de ruimte, maar vooral op maat van de klant met zijn verhaal en zijn persoonlijkheid. door tijd te nemen om in gesprek te gaan en te luisteren; door geen beperkingen te zien, maar mogelijkheden en oplossingen; door verder te gaan daar waar anderen opgeven.

Missie Almaco Interieur


‘The details are not the details; they make the design.

Charles Eames

%d bloggers liken dit: